Het maken van reizen zit er voorlopig nog even niet in, vanwege de lockdown moeten we nog een tijdje in ons koude kikkerlandje, dicht bij huis vertoeven. Gelukkig zijn er in Nederland ook meer dan genoeg plekjes waar je heerlijk kunt genieten van een paar daagjes weg. Helaas zijn ook alle restaurants dicht, daarom hebben wij een aantal tips om ook lekker te eten op je vakantie.

Lekker eten op vakantie hoeft echt niet lastig te zijn, ook als alle restaurants dicht zijn, heb je nog behoorlijk wat opties. Hieronder geven we je wat tips.

Zelf koken

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om zelf te koken. Dat geeft misschien niet direct een vakantiegevoel, maar koken kan hartstikke leuk zijn. Ga lekker samen aan de slag en kook gerechten die je zou eten als je op vakantie bent. Pak net even wat meer uit en maak er zo toch nog een gezellige avond van. Geen zin om lang aan het werk te zijn? Je kunt ook een verse voedsel box bestellen bij Feel Good Kitchen. Je bestelt hier verschillende maaltijden die al voorbereid zijn en die je alleen nog maar even in de oven hoeft te zetten. Super lekker en heel erg makkelijk!

Speciaal dineren

Wil je eigenlijk niet echt koken, maar wil je toch wel echt wat leuks eten? Kies dan voor een speciaal diner. Denk dan bijvoorbeeld aan een fondue, gourmetten of barbecueën. Dit kost misschien enige voorbereiding, maar het geeft wel die feestelijke, vrije sfeer van een vakantie. Ook in de winter is dit hartstikke leuk. Bij het gourmetten of met een fondue kun je natuurlijk gewoon lekker binnen zitten, maar ook een barbeque is hartstikke leuk in de winter. Zo kun je een echte winterse barbeque organiseren. Extra tip: zorg voor een paar flessen glühwein om de sfeer er echt goed in te brengen.

Eten bestellen

Als je in een hotel zit, waar je geen ruimte hebt om te barbecueën en ook geen keukentje om te koken, zit er niet veel anders op dan eten bestellen. Dat hoeft echter echt niet altijd te eindigen bij een frietje of een vette hap shoarma. Zo kun je heerlijke vers bereide pizza’s bestellen, maar ook een hele hoop andere gerechten. Veel restaurants zijn namelijk een bezorgservice gestart, om toch nog iets te kunnen doen. Check daarom eens wat er in de buurt zit van jouw hotel of appartement!