Stel je mag een nieuwe leaseauto uitzoeken en hebt besloten om elektrisch te gaan rijden. Dat is heel leuk natuurlijk, maar een elektrische auto leasen brengt ook praktische uitdagingen met zich mee. Zo moet je vooraf goed uitrekenen hoeveel kilometers je dagelijks rijdt en wat voor actieradius je elektrische auto minimaal moet hebben.  Ook moet je rekening houden met de vakantiebestemmingen. Stel je wilt elke zomer een aantal weken met de gehele familie met de caravan op vakantie. Belangrijk om te weten is welke elektrische auto’s voldoende (bagage)ruimte hebben én gewicht mogen trekken. Want een caravan weegt gauw 1200 – 1500 kilogram. Hieronder drie elektrische auto’s met voldoende ruimte voor een gezin van vijf en een trekgewicht van minimaal 1500 kilogram.

Tesla Model Y

Tesla is al jaren een voorloper op het gebied van elektrisch rijden. Zo was de Model 3 enorm populair. De Model Y veel weg van de zeer populaire Model 3 gecombineerd met de grote Model X. De elektrische moderne SUV heeft 5 ruime zitplaatsen en met 971 liter een enorme bagageruimte. De auto een range van 505 kilometer* en een trekgewicht van ongeveer 1600 kilogram. Een caravan zal invloed hebben op de range van de auto. Hoeveel dit is, hangt onder andere af van het gewicht van de caravan. Een voordeel, bij een snellader is de auto binnen 19 minuten weer voor 80% opgeladen. Dus voordat jij je lunch ophebt, kan je alweer een flinke afstand afleggen.

Kia EV6

Met de EV6 heeft Kia na de e-Niro en e-Soul een splinternieuw elektrisch model op de markt gebracht. De Kia EV6 is een ruime moderne SUV met vijf zitplaatsen. Met daarnaast een bagageruimte van ruim 480 liter en een actieradius van 528 kilometer* en een trekgewicht van 1600 kilogram. Zo is de accu bij een snellader binnen 18 minuten voor 80% opgeladen. Met deze cijfers presteert de Kia EV6 zelfs nog iets beter dan de Tesla. De Kia EV6 is onlangs uitgeroepen tot Car of th Year 2022.

Hyundai IONIQ 5

De IONIQ 5 is de derde moderne SUV in de lijst. Net als de andere auto’s in deze lijst heeft de Hyundai IONIQ 5 vijf ruime, comfortabele zitplaatsen. De IONIQ 5 heeft daarnaast een bagageruimte van 527 liter en een actieradius van 481 kilometer*. De Hyundai IONIQ 5 wordt door experts zeer goed beoordeeld en is als derde geëindigd in de race voor de titel Car of the Year 2022. Ook de Hyundai IONIQ 5 is in slechts 18 minuten opgeladen naar 80%.

*In de praktijk kan de actieradius afwijken. Ook heeft de caravan invloed op de actieradius.