Orihuela Costa, gelegen aan de zuidelijke Costa Blanca in de provincie Alicante, is een betoverende kustplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden, indrukwekkende golfbanen en aangename mediterrane klimaat. Deze regio heeft zich snel ontwikkeld tot een populaire bestemming voor zowel vakantiegangers maar ook voor mensen die wellicht het volgende overwegen, namelijk een huis kopen in Orihuela Costa.

Wonen in Orihuela Costa: Praktische tips:

  1. Vastgoedmarkt:

Orihuela Costa biedt een gevarieerd aanbod van onroerend goed, van moderne appartementen tot ruime villa’s. Het is raadzaam om lokale makelaars te raadplegen om de meest actuele informatie te verkrijgen over de vastgoedmarkt en om de juiste woning te vinden die aan jouw behoeften voldoet.

  1. Levensonderhoudskosten:

Over het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud in Orihuela Costa redelijk, vooral in vergelijking met andere Europese landen. Supermarkten, restaurants en diensten zijn betaalbaar waardoor het een aantrekkelijke locatie is voor diegenen die willen genieten van de zon zonder de bank te breken.

  1. Stranden en Recreatie:

Orihuela Costa heeft enkele van de mooiste stranden in de regio, waaronder Playa Flamenca en La Zenia. Naast zonnebaden kun je genieten van diverse watersporten, wandelingen langs de kustpromenade en ontspannen in de vele beachclubs.

  1. Golfmogelijkheden:

Voor golfliefhebbers is Orihuela Costa een paradijs, met verschillende gerenommeerde golfbanen zoals Villamartin Golf en Las Ramblas Golf. Het milde klimaat maakt het het hele jaar door mogelijk om van deze faciliteiten te genieten.

  1. Gezondheidszorg en Voorzieningen:

Orihuela Costa beschikt over moderne gezondheidszorgfaciliteiten en een scala aan voorzieningen, waaronder internationale scholen, winkelcentra en recreatiegebieden waardoor het een comfortabele plek is om te wonen.

Kortom, Orihuela Costa biedt een idyllische levensstijl aan de Costa Blanca waar het heerlijke klimaat en de diverse recreatiemogelijkheden het tot een aantrekkelijke bestemming maken voor zowel vakantiegangers als mensen die overwegen hier te gaan wonen.