Overweeg je de aanschaf van een elektrisch voertuig, maar maak je je zorgen over het laadproces? Kijk dan niet verder dan Volvo en hun indrukwekkende elektrische voertuigenlijn. In dit artikel zullen we Volvo en haar elektrische wagenpark verkennen, samen met details over laadopties, laadvermogen in kW en laadkabels geschikt voor Volvo-modellen.

Volvo en haar elektrische wagenpark

Volvo heeft zich tot doel gesteld haar ecologische voetafdruk te verminderen en zich te richten op duurzame energieoplossingen. Deze inzet is duidelijk te zien in hun elektrische voertuigenlijn, die enkele van de meest geavanceerde en innovatieve auto’s op de markt omvat. Volvo en haar elektrische wagenpark omvatten onder andere de XC40 Recharge, C40 Recharge en de binnenkort te verschijnen XC60 Recharge.

De XC40 Recharge heeft een batterij van 78 kWh en kan tot 418 kilometer rijden op één lading. De C40 Recharge biedt een vergelijkbaar bereik en heeft een strak, modern ontwerp. De XC60 Recharge zal naar verwachting een batterij hebben van 78 kWh en een bereik van maximaal 418 kilometer. Met Volvo en haar elektrische wagenpark kunnen bestuurders genieten van een soepele, stille rit en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verminderen.

Laadopties voor Volvo-modellen

Het opladen van uw elektrisch voertuig is een cruciaal onderdeel van het bezitten ervan. Volvo en haar elektrische wagenpark bieden verschillende oplaadopties om aan de behoeften van elke bestuurder te voldoen. U kunt kiezen uit niveau 1 opladen, dat een standaard stopcontact gebruikt en een lading van 4-5 kilometer per uur levert. Niveau 2 opladen is sneller en vereist een 240V-stopcontact, wat een lading van maximaal 30 kilometer per uur biedt.

Voor nog sneller opladen biedt Volvo en haar elektrische wagenpark DC-snelladen aan, dat een 480V-stopcontact gebruikt en de batterij in slechts 40 minuten tot 80% kan opladen. Met deze laadopties kunnen Volvo-bestuurders gemakkelijk een laadstation vinden en snel weer de weg op.

Laadvermogen in kW voor Volvo-modellen

Het laadvermogen, of oplaadvermogen, van uw elektrisch voertuig is een essentiële factor om rekening mee te houden. Volvo en haar elektrische wagenpark hebben oplaadcapaciteiten variërend van 3,7 kW tot 11 kW, afhankelijk van het model en de oplaadoptie.

Laadkabels geschikt voor Volvo-modellen

Als het gaat om het opladen van uw elektrisch voertuig, is het hebben van de juiste Volvo laadkabel essentieel. Volvo en haar elektrische wagenpark gebruiken verschillende laadkabels geschikt voor Volvo-modellen, waaronder de Type 2 oplaadkabel en de CCS oplaadkabel.

De Type 2 oplaadkabel is compatibel met niveau 2 opladen en biedt een lading van maximaal 22 kW. De CCS oplaadkabel is compatibel met DC-snelladen en kan de batterij in slechts 40 minuten tot 80% opladen. Volvo biedt ook een reeks accessoires, waaronder laadmatten en wandboxen, om het laadproces nog gemakkelijker te maken voor bestuurders.

Met Volvo en haar elektrische wagenpark kunnen bestuurders genieten van een geavanceerd en innovatief elektrisch voertuig, terwijl ze hun ecologische voetafdruk verminderen. Met verschillende laadopties, laadvermogen in kW en laadkabels geschikt voor Volvo-modellen, biedt Volvo een handige en betrouwbare manier om uw elektrisch voertuig op te laden. Of u nu lange afstanden aflegt of dagelijks pendelt, met Volvo en haar elektrische wagenpark kunt u zorgeloos de weg op.n C40 Recharge hebben beide een laadvermogen van 11 kW, terwijl de XC60 Recharge een laadvermogen heeft van 7,4 kW.