Een vakantie naar Zwitserland gepland? Dat is een goede keuze! Je denkt waarschijnlijk al aan bergwandelingen of een spannend wintersportavontuur, maar natuurlijk zijn er wel een aantal praktische zaken waar je aan moet denken. Een hiervan is het gebruiken van je mobiele telefoon (en eventueel je andere apparaten, zoals tablet of laptop): welke simkaart kun je hiervoor het beste gebruiken? Hier lees je meer over waar je op moet letten en waar je het beste voor kunt kiezen.

Simkaart voor Zwitserland: Data simkaart of standaard sim?

Over het algemeen kun je kiezen uit twee simkaarten, namelijk een data simkaart voor Zwitserland, of een standaard sim.

Doordat Zwitserland geen EU-land is, is de kans groter dat je meer betaalt voor mobiel gebruik in het land wanneer je gebruik maakt van een standaard simkaart. Waar je binnen de Europese Unie namelijk gebruik kunt maken van je bel-, sms- en internetbundel, is dit niet het geval voor buiten de EU. Hierdoor kan een standaard prepaid simkaart of abonnement een relatief dure oplossing zijn voor je vakantie in Zwitserland.

Met een data only simkaart geldt het bovenstaande niet, omdat deze sim is ontwikkeld voor specifieke dekkingslanden. Wanneer je met een data simkaart dekking hebt in Zwitserland, is er sprake van voordelige tarieven, omdat je niet meer betaalt. Het maakt dan ook niet uit dat Zwitserland buiten de EU valt, omdat de sim dus specifiek is ontwikkeld voor (onder andere) Zwitserland.

Mocht je dus alleen willen internetten op vakantie, is een data simkaart aangeraden. Wil je ook mobiel bellen en sms’en, dan zul je wel een standaard simkaart moeten gebruiken, of lokaal een simkaart moeten kopen.

Internet op de camping in Zwitserland?

Velen gaan tijdens hun vakantie ook naar een Zwitserse camping en ook dan is het natuurlijk handig om altijd verbonden te zijn, zodat je onder andere je vakantie kunt delen en met anderen kunt blijven communiceren. Tegenwoordig gaat dit vooral via het internet. Wil je internet op de camping realiseren, dan zul je merken dat er een aantal opties zijn.

Hoewel WiFi op de camping vaak aanwezig is, is dit vaak een trage verbinding. Bovendien is WiFi van de camping zelf vaak niet zo veilig, omdat iedereen er verbinding mee kan maken. Je kunt dus het beste voor je eigen verbinding kiezen. Dat kan dus weer via je eigen simkaart. Er wordt tevens vaak aangeraden om een MiFi router voor op de camping te gebruiken. Hier kan een simkaart in, waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten en gebruiken voor mobiel internet op de camping in Zwitserland.