Wanneer je toe bent aan een avontuurlijke vakantie, vul je je reis heel anders in dan wanneer je op zoek bent naar een ontspannen vakantie. Avontuur, natuur en genoeg mogelijkheden om verschillende activiteiten te ondernemen zijn hierbij de minimale eisen. Lekker met je gezin, vrienden of je partner op pad en een weekje samen op avontuur uit. Daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rijtje gezet die jou helpen bij je zoektocht naar een avontuurlijke vakantie!

Survivallen

Wanneer we denken aan avontuur, denken we al gauw aan survivallen. Als je gaat survivallen, ga je eigenlijk terug de tijd in. Je neemt een primitieve levensstijl aan en leert overleven in de wildernis. Je gebruikt hierbij alleen de beschikbare middelen. Vul je rugzak met de basisbehoefte en de rest vind je in de natuur. Door afstand te nemen van de huidige wereld waar je je momenteel in bevindt, verleg je je grenzen en geniet je van de mooiste landschappen. Mocht je hier nog helemaal niet bekend mee zijn? Schrijf je dan in voor een bushcraft cursus, waarin je in groepsverband de natuur leert kennen. Ideaal voor de beginners!

Trip naar Duitsland

Je zou denken dat Duitsland niet veel verschilt van Nederland omdat het buurlanden zijn, maar daar ga je de mist in! Qua omgeving zijn deze twee landen namelijk een wereld van verschil. Duitsland heeft een prachtig en overweldigend natuur. Bezoek bijvoorbeeld het Zwarte Woud en geniet van de diepe meren, kletterende watervallen en ruige rivieren. Vooral voor de watersporters onder ons zijn er dus genoeg mogelijkheden. Verder bestaat de natuur van Duitsland uit hoge bergtoppen, prachtige bossen, uitgestrekte velden en ga zo maar door. Het is een echte leefomgeving voor wilde dieren!

Ardennen

Één van de meest populaire avontuurlijke vakantiebestemmingen van de afgelopen jaren, de Ardennen. De Ardennen is een ideale vakantiebestemming voor de actieve vakantiegangers. Je kunt hier van alles beleven en het is ook nog eens dicht bij huis. Denk hierbij aan allerlei buitensporten, pittoreske dorpjes ontdekken, wandelen langs de talloze grotten en stromende rivieren en genieten van de mooiste uitzichten!

Bezoek de Sahara

Wil je toch liever iets verder weg en ben je al dat groene natuur even zat? Neem dan eens een bezoek aan de Sahara woestijn. De Sahara is de grootste zandwoestijn die er bestaat op de aarde. Het heeft een enorme oppervlakte en is verspreid over een aantal Afrikaanse landen. De Sahara is een enorm indrukwekkend gebied om te bezoeken. Je maakt hier prachtige woestijntochten, rijdt op kamelen en leert de Afrikaanse geschiedenis en cultuur beter kennen. Hoe vet is dat?!