Om te begrijpen hoe je het tatoeage verwijderingsproces kunt versnellen, is het belangrijk te weten hoe het werkt. Tatoeageverwijdering werkt door het breken van de inktdeeltjes in kleine fragmenten die het natuurlijke immuunsysteem van uw lichaam kan afvoeren. Na verloop van tijd met voortdurende sessies, breekt de laser laag voor laag deeltjes af zodat uw witte bloedcellen ze op natuurlijke wijze kunnen verwijderen. Hoe kunt u dat proces versnellen? Gelukkig zijn er veilige, gezonde en natuurlijke manieren om het proces sneller te laten verlopen. Kleine veranderingen in je dagelijks leven kunnen je lichaam helpen de behandelingen effectiever te verwerken. Bekijk deze tips voor het verwijderen van tatoeages!

Word actief

hoe versnelt u laser tatoeage verwijdering

Door je lichaam in beweging te brengen zal de bloedstroom toenemen, wat helpt om de inktdeeltjes in je huid sneller af te breken. Probeer meer fysieke activiteit toe te voegen aan je dagelijkse (of wekelijkse) routine en je zult meer kans hebben om betere resultaten te zien van je behandelingen.

Hydrateer. Hydrateer. Hydrateer!

Het verhogen van uw waterinname kan een grote invloed hebben op hoe goed uw behandelingen werken. Het verminderen van alcoholconsumptie zal ook gunstig zijn voor uw behandelingen, vanwege het uitdrogende effect van alcohol op het lichaam. Als je gehydrateerd blijft is het makkelijker voor je lichaam om de inkt te verwerken, waardoor je tattoo sneller vervaagt.

Aanbevolen specialist: https://tattoonomore.nl/, o.a. bekent van veelvuldige optredens in de media zoals bij Eva Jinek en de tv-serie ‘Getekend voor het leven’ met André Hazes jr. als presentator.

Stop ermee

We begrijpen dat stoppen met roken een lang en moeilijk proces kan zijn. Maar roken vermindert de effectiviteit van behandelingen met 70%. Dat betekent dat er veel meer tijd en behandelingen nodig zullen zijn om uw tatoeage te laten verwijderen. Als stoppen met roken voor jou geen optie is, raden we je aan te proberen minder te roken om het meeste uit je behandelingen te halen of alternatieve nicotineopties te onderzoeken. Veel mensen hebben gemerkt dat de verplichting tot het verwijderen van een tatoeage een goede motivator is om te stoppen met roken. Uiteindelijk is de keuze aan jou!

Houd het afgedekt

Je technicus zal je keer op keer vertellen dat je je tatoeage uit de zon moet houden gedurende het hele verwijderingsproces. Als het behandelde gebied in de zon komt te liggen, kan het zijn dat je geen behandeling krijgt totdat je bruine kleur is verdwenen, of dat je een lichtere, minder agressieve behandeling krijgt om de zongebruinde huid niet te beschadigen. Als u uw behandelingen moet verplaatsen vanwege blootstelling aan de zon, zal het proces langer duren, en als u lichtere behandelingen krijgt, zullen er meer behandelingen nodig zijn. De technicus kan uw tatoeage niet behandelen als u verbrand bent door de zon, dus zorg ervoor dat u uw tatoeage uit de zon houdt met zink SPF 50+ zonnebrandcrème, verband of kleding/wikkels.

Tatoeageverwijdering met Herstel

De laser kan maar een klein beetje doen om je tattoo te verwijderen. De rest is aan jou! Je lichaam goed behandelen en gezonde keuzes maken in je dagelijks leven kan het tatoeage verwijderingsproces aanzienlijk versnellen.