Wil jij eigenlijk wel eens even iets anders? Geen standaard scooter of bromfiets, maar even iets nieuws. Dan is de CityCoco misschien wel wat voor jou. Wij leggen je hier uit wat een CityCoco precies is, hoe hij eruit ziet en wat je ermee kunt. Lees dus snel verder als je benieuwd bent.

Wat is een CityCoco?

De CityCoco van EZ-chopper herken je aan de dikke banden aan de voor- en achterkant, de stabiele wegligging, het hoge stuur en de lage voetenplank waardoor het iets wegheeft van een step. Deze grote voetenplank die de CityCoco heeft, is heel erg praktisch; je kunt er gemakkelijk opstappen en je kunt er een tas met bijvoorbeeld boodschappen kwijt. De CityCoco wordt aangedreven door een stille elektromotor in het achterwiel. Een helm heb je bij een CityCoco niet nodig, met uitzondering van gemeente Amsterdam. Naast dat het heel erg leuk is om op een CityCoco te rijden, is het ook nog eens veilig en schoon voor het milieu.

De techniek erachter

De CityCoco beschikt over een krachtige 1.500 Watt elektromotor, deze motor is compact, van lichtgewicht en helemaal onderhoudsvrij. Door de toegepaste elektronische regeling is de motor heel zuinig. Het design kun je omschrijven als ‘Less is More’, maar dit is niet het geval voor de snufjes die erop zitten. Onder het zadel zit namelijk een USB-connector, hiermee kun je jouw telefoon opladen. Ook zit er een anti-diefstalsysteem met afstandsbediening op, een digitale snelheidsmeter, kilometerteller en accu conditiemeter. Zaken als een toeter, zijstandaard, twee spiegels en een remlicht maken de CityCoco compleet.

Het design

Het bijzondere design maakt de CityCoco geschikt voor elke doelgroep. Voor het ontwerp en de productie van de CityCoco is gebruik gemaakt van de laatste 3D technieken. Het ontwerp is stoer, minimalistisch maar toch opvallend. Het uiterlijk van de CityCoco is echt weer totaal wat anders dan wat mensen van scooters gewend waren. De CityCoco is niet alleen maar een stijlicoon, de functie en de vorm versterken elkaar. Doordat de accu tussen de wielen geplaatst is, is de balans optimaal en ligt het zwaartepunt heel laag en dus maar net boven het wegdek, er is nog geen enkel ander voertuig waarbij het zwaartepunt ook zo laag ligt. Je hebt ook een hele fijn wegligging door de dikke banden en de stevige voorvering. De stevige kunststof spatborden kunnen eenvoudig van kleur worden verwisseld als je graag een andere kleur CityCoco wilt hebben.