Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit 4 landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Deze 4 landen werken onder de vleugel van het ministerie van Binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties, op allerlei verschillende manieren samen. Denk hierbij aan de samenwerking op gebied van: goed bestuur, gezonde overheidsfinanciën en economische ontwikkeling, veilige samenleving. Daarnaast is koning Willem Alexander het staatshoofd van alle 4 de landen van het koninkrijk der Nederlanden. De eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba hebben een aparte status binnen Nederland. Zei vormen samen Caribisch Nederland.

Vakantie in de Caraïben

De Caraïben zijn ook ontzettend geliefd onder de mensen als vakantie bestemming. Doordat er een heerlijk klimaat heerst zijn de eilanden veel bezocht en een goede vakantie bestemming. Ikzelf ben bijvoorbeeld voor Curaçao vakantie boeken is op onderzoek uitgegaan wat leuke plekken zijn om heen te gaan in de Nederlandse Caraïben. Ik zelf kwam uit bij Curaçao omdat het grootste eiland is en er het meeste te beleven valt qua feesten. Ook is mijn zusje er wezen studeren waardoor ik van haar veel tips kreeg en dingen super graag wou zien die zij ook beleefd heeft. Daarnaast is Curaçao het grootste eiland van de Nederlandse eilanden in de Cariben en daardoor is het goedkoopste om te vliegen naar Curaçao. Hierdoor kan je van Curaçao je eigen budget vakantie maken.

Het leven op de eilanden

Er komen op de Eilanden Bonaire en Curacao ook erg veel Nederlandse studenten die tussen een half jaar en 1 jaar op stage gaan op de eilanden. Het leven daar is voor jonge Nederlandse studenten perfect. Altijd lekker weer en er wordt op een ontzettend gave en vette manier uitgegaan. Er worden vrienden gemaakt voor het leven en de mensen die er gewoond hebben bestempelen het vaak als een van de beste periodes van hun leven. Dit is voor veel studenten de reden om voor een bepaalde tijd de oversteek naar de andere kant van de wereld te maken.