Wij zijn samen met vrienden een gezellig team uit de omgeving Amsterdam en willen graag met het team een weekendje weg boeken. Het leek ons geweldig om dit te doen in het Oosten van het land. Ons vorige vriendenteam weekend was in Praag en dit was erg gaaf. Wel koste het erg veel geld waardoor wij besloten hadden dit keer met de auto en een tent het wat dichter bij huis te zoeken. Hierdoor kwamen wij uit bij camping Enschede. Deze camping is dicht bij het mooie Enschede gelegen. We gaan met 3 auto’s en 15 mannen die kant op.

De auto reis

Doordat wij uit de buurt van Amsterdam komen zijn wij met de auto de kant van Enschede opgekomen. We zijn zoals gezegd met maar 3 auto’s naar hier gekomen. Om alle bagage mee te krijgen hebben we voor mijn auto dakdragers Skoda Octavia gekocht. Ik ga ook elk jaar op wintersport dus had toch nog een dakkoffer nodig. In deze dakkoffer konden wij alle tassen van iedereen meekrijgen.

Het weekend

Eenmaal aangekomen op de camping begon het opzetten van de tent. De tent opzetten deden wij onder het genot van een lekker koud biertje en was al direct erg gezellig. We zijn vervolgens de stad Enschede in gegaan en daar kan je heerlijk uitgaan. De oude markt is ontzettend gezellig met veel leuke restaurantjes en veel mooie barretjes en cafés. De oude markt is een mooi plein rondom de grote kerk in Enschede. Wij zijn met het voetbal elftal uit eten geweest bij Moeke een restaurant aan de oude markt dus. De volgende dag hebben wij een fietstocht gemaakt en zijn wij geëindigd bij het Rutbeek. Hier hebben wij heerlijk gezwommen en wat biertjes met elkaar gedronken. De avond zijn we de stad in geweest naar het café. Na een ontzettend lange nacht zijn we de volgende dag weer langzaam huiswaarts gekeerd. Het was een super geslaagd weekend en we kwamen tot de conclusie dat Enschede zeker voor herhaling vatbaar is.