De laatste maanden hebben we maar bar weinig uitstapjes kunnen maken. Met Corona constant op de loer wordt het afgeraden om te reizen, waardoor velen al maandenlang niet naar het buitenland hebben kunnen reizen. Het is dan ook niet zo gek dat jij, net als de meeste mensen, verlangd naar een tripje naar het buitenland. Gelukkig kun je zelf heel gemakkelijk die vakantiesfeer in huis halen door je eten net zo lekker te maken als op vakantie. Hoe je dat doet? Nou, met een overheerlijke Italiaanse pizza bijvoorbeeld!

Een goede bodem leggen met Monte Pizza Crust

Monte Pizza Crust is een Nederlands bedrijf wat gespecialiseerd is in het maken van verse, smakelijke pizzabodems. Je kunt kiezen uit zowel Italiaanse als Amerikaanse pizzabodems maar wij gaan voor ons recept natuurlijk voor de Italiaanse variant! Deze voorgeproduceerde pizzabodems hebben een krokante rand en zijn volledig van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Bovendien worden al hun pizzabodems  in grote steenovens voorgebakken, waardoor ze die heerlijke authentieke smaak krijgen. Daarom zijn wij zo’n fan van deze bodems! De pizzabodems zijn verkrijgbaar in verschillende maten, en je kunt ze gedockt (voorgebakken zonder saus of olie), puur (voorgebakken met olie) of met saus kopen. Wij gebruiken voor onze typisch Italiaanse pizza de gedockte pizzabodem zodat we helemaal vanaf de basis onze pizza kunnen samenstellen. Wij gaan voor de klassieker onder de pizza’s: pizza Margherita! Hiervoor heb je nodig:

  • Een Monte Pizza Crust pizzabodem
  • (Verse) Tomatensaus
  • Mozarella
  • Basilicum
  • Olie
  • Peper en zout
  • Bakpapier

Begin met (verse) tomatensaus

Verwarm de oven voor op 220 graden en haal het deeg uit de verpakking. Besmeer het deeg met tomatensaus. Dit kan verse, zelfgemaakte tomatensaus zijn, of een kant-en-klare variant uit een potje. Naar onze mening is verse, homemade tomatensaus toch altijd het lekkerst. Wil je dit zelf proberen? Dan heb je olie, 2 kleine uitjes, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels verse oregano en 1500 gram verse tomaten nodig. Snijd de uitjes, knoflookteentjes en tomaten in kleine stukjes. Fruit de knoflook en de uitjes en voeg hier de tomaten aan toe. Voeg vervolgens de verse oregano (in kleine stukjes gehakt) hieraan toe en smoor het geheel met de deksel erop tot een dikke saus. Gebruik vervolgens een blender om het geheel tot een romige saus te mengen en laat de saus vervolgens even afkoelen. Bestrijk hier de pizzabodem mee en laat de randen van het deeg vrij. Je kunt de deegranden bestrijken met wat olie om deze extra knapperig te maken.

Voeg mozzarella, basilicum, peper en zout toe

Verdeel vervolgens mozzarella en basilicum over de bodem met saus. Voeg als laatste peper en zout toe. Bak de pizza in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Je kunt nu gaan genieten van jouw eigen zelfgemaakte pizza Margherita. Enjoy!