Lekker met je bikini met een boek aan de rand van het zwembad in de zon liggen bakken. De toerist uithangen in verschillende musea. Heerlijk na een lange dag in de sneeuw in de sauna. Genieten van het lekkerste eten in een van de vele pittoreske restaurantjes. Dat allemaal zit er voorlopig nog niet in, nu we nog volledig in de lockdown zitten. Daarom geven we je een aantal tips over hoe je thuis toch een beetje dat vakantiegevoel kunt krijgen.

Lekker eten

Een van de belangrijkste dingen van een goede vakantie is toch wel het lekkere eten. Zonder goed eten, is je vakantie niet helemaal compleet. Gelukkig zijn er heel veel restaurantjes die hebben besloten om een take away of een bezorging service op te starten. Check wat er bij jou in de buurt zit en wat de mogelijkheden zijn. Zo zou je de ene dag met een verse Pizza in Rome kunnen zitten en de andere dag met een broodje gyros en tzatziki op Kreta kunnen staan.

Werk wegleggen

Je hebt geen vakantie als je gewoon keihard doorwerkt, dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Neem daarom, als je dat vakantiegevoel wilt creëren, ook echt even een weekje vakantie. Zorg ervoor dat je lekker kunt ontspannen en dat je niet te veel aan je hoofd hebt. Gebruik dit weekje dan ook niet om het huis schoon te maken of jezelf helemaal uit te leven in je tuin (tenzij dat dat je hobby is natuurlijk), dat werkt namelijk niet mee aan een ontspannen sfeer.

Luieren bij het zwembad

Hierboven schreven we er al even over, er is niets dat zo een vakantiegevoel geeft als een dagje lekker luieren bij het zwembad. Alle zwembaden zijn momenteel echter dicht en als je thuis geen zwembad hebt, kom je dan dus niet zo ver. Je kunt dan twee dingen doen. Eén: stap in het bad in je badkamer en doe alsof dit je zwembad is. Twee: laat een houten zwembad aanleggen door Waterwellness. Het is misschien nogal een uitgave, maar je zult er zeker geen spijt van krijgen.