Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden en blauwe water. Maar ze zijn niet allemaal even mooi. Als je een reis naar Griekenland plant, overweeg dan een bezoek aan deze top drie eilanden: Kythira, Lefkas en Mykonos.

Kythira

Kythira is het op één na grootste van de Ionische eilanden, die ten zuiden van het Griekse vasteland liggen. Kythira staat bekend als een populaire zomerbestemming voor Griekse toeristen en is ook bekend om zijn prachtige stranden en landschappen. Kythira is het meest bergachtige eiland van de Ionische Eilanden en is zeker een bezoek waard, zelfs als je niet van plan bent veel tijd op de stranden door te brengen!

Lefkas

Lefkas is een eiland waar je gemakkelijk verliefd op kunt worden. Het is perfect voor mensen die houden van een rustige, ontspannen sfeer en een geweldige plek om te ontspannen van de drukte van het dagelijks leven. Als je de stad even wilt ontvluchten, dan is dit het! En als je meer van feesten houdt dan van ontspannen, zijn er op Lefkas genoeg plaatsen waar je beide kunt doen.

Cephas is zo’n stadje waar het hele jaar door talloze festivals worden georganiseerd, waaronder het beroemde International Festival of Music & Dance (juni), met traditionele Griekse muziek en dansoptredens van enkele van de beste artiesten uit Griekenland. Als dansen niet echt jouw ding is, ga dan naar de hoofdstad en grootste stad van Cephalonia, Nephropolis, om te winkelen of te dineren in een van de vele restaurants of cafés! Ook kan je rondom Lefkas zeilen. Dit is een grote aanrader als je hiervan houdt!

Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn party scene en prachtige stranden. Mykonos heeft de reputatie een van de meest leefbare Griekse eilanden te zijn, dus het is geen wonder dat veel mensen dit eiland graag bezoeken. Het eiland is beroemd om zijn nachtleven, dat veel toeristen van over de hele wereld aantrekt. Het eiland heeft heel wat mooie huizen (waarvan vele aan beroemdheden toebehoren), wat het nog populairder maakt bij toeristen. Mykonos heeft ook een aantal prachtige kerken die het bezoeken waard zijn als je hier op vakantie bent!