Zoek je een goedkope vakantiebestemming in Europa die door het grootste deel van de reizigers nog niet ontdekt is? Dan is Albanië the place to be! Hier zijn ontzettend veel mooie plekken en je zult werkelijk versteld staan wat je hier allemaal kunt zien. Maar welke bezienswaardigheden in Albanië mag je absoluut niet missen? Hieronder delen we een drone video en geven we onze tips voor de mooiste plekken om te bezoeken tijdens een vakantie in Albanië.

Video mooie plekken Albanië

Heb je zitten genieten van deze video? Neem dan een kijkje op bij Drone Me Away voor meer gave drone beelden

De Albanese Alpen

Op het drielandenpunt met met Kosovo en Montenegro liggen de Albanese Alpen. Dit gebied hoort absoluut tot het rijtje mooiste plekken in Albanië. En het fijne is: deze regio wordt nog niet overspoeld door hordes toeristen. Hierdoor is het een heerlijke plek voor wandelaars, rustzoekers en outdoor liefhebbers. Wil je graag een mooie wandeling maken? Dan zijn de hikes van Teth naar Valbona en Maje e Lepushes absoluut een aanrader! Tijdens deze wandelingen geniet je van prachtige vergezichten en ontdek je de mooie natuur in Albanië

Gjirokaster

Natuur- en cultuurliefhebbers opgelet! Want voor jullie is Gjirokaster ongetwijfeld een van de mooiste plekken in Albanië. Deze stad heeft een mooi kasteel, dat hoog in de bergen ligt en een fantastisch uitzicht biedt op de omgeving. Daarnaast is er ook een gezellig centrum waar je ongetwijfeld leuke souvenirs kunt kopen en een lekker hapje kunt eten. Wil je meer van de geschiedenis leren? Breng dan zeker een bezoek aan het museum!

Ksamil

Stel jezelf eens voor: je ligt op een heerlijk zandstrand en kijkt uit over een azuurblauwe zee. Open je ogen maar, want we heten je van harte welkom in Ksamil! Zeker voor strandliefhebbers is deze gezellige kustplaats een van de mooiste plekken in Albanië. En het leuke is: er zijn ook veel leuke beachbars te vinden, waardoor je hier een heerlijke vakantiesfeer ervaart. Wil je ook graag actief bezig zijn? Huur dan een kano of waterfiets en ontdek de Ksamil eilanden. Zeker aan aanrader!