Ben jij op zoek naar een meivakantie? Wij hebben de leukste bestemmingen voor je uitgelicht. Want soms, zie je door de bomen het bos niet meer. Dus bekijk onderstaand overzicht en selecteer jouw favoriete zonbestemming in mei:

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden staan met stip op nummer 1. Dat komt door het heerlijke klimaat. Gemiddeld is het zo’n 22-23 graden in de meivakantie en je kan er rekenen op een flink aantal zonuren. Daarom zijn de Canarische Eilanden een van de meest geliefde plekken voor een vakantie in mei. Onderling zijn er ook een aantal temperatuurverschillen tussen de eilanden. Het eiland Fuerteventura is het warmste eiland, maar kent ook de meeste wind. Dit eiland is daarom perfect voor watersporters. Wil je liever uitrusten in de zon? Dan kan je beter uitwijken naar de andere eilanden en verblijven in een van de zuidelijke badplaatsen. In een windstille beschutte baai voelt het hier al gauw enkele graden warmer. Er zijn veel hotels en resorts die zich speciaal richten op gezinnen met kinderen. Voor een gezinsvriendelijke meivakantie zit je hier dan ook helemaal goed.

Turkije

Vanwege de voordelige prijzen en uitstekende all inclusive hotels is Turkije al jaren een favoriet. In mei geniet je hier van aangename temperaturen. De meivakantie valt echter relatief vroeg dit jaar. Eind april en begin mei kan het nog iets fris zijn, rond de 20 graden. Voor Turkije geldt dus hoe later hoe beter. De gemiddelde temperaturen lopen namelijk snel op tot zo’n 25 graden in mei. De prijzen zijn daarentegen een stuk voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld de Canarische Eilanden. Wil jij op vakantie naar Turkije in mei? Ga dan voor een hotel met verwarmd binnenzwembad. Mocht het weer dan een keer toch tegenzitten, dan kan je altijd nog overdekt zwemmen in het binnenbad.

Ben je op zoek naar een bijzondere plek om te overnachten in Turkije? Kies dan uit een van de intieme kleinschalige hotels in Turkije. Hier kan je in alle rust genieten van een heerlijk verblijf.

Griekenland

Wil jij op vakantie naar een van de Griekse eilanden? Dan kan je het beste kiezen voor een vakantie naar Kreta. Dit eiland ligt namelijk het meest zuidelijk en daardoor is het hier nét iets warmer, in vergelijking met andere Griekse eilanden. Eind april kan het nog iets fris zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Op Griekenland zijn namelijk genoeg leuke dorpjes te bezoeken. Op het eiland Kos kan je goed fietsen en vind je verschillende warmwaterbronnen. Dus als de zee nog iets te koud is, dan ga je toch lekker daarin relaxen?

Egypte

Verzekerd zijn van warme temperaturen? Dan is een vakantie naar Egypte een uitstekende keuze. In Egypte ben je verzekerd van lekker weer. Hier ligt de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden. Daarom is Egypte perfect voor zon-, zee- en strandliefhebbers. Geniet er van de uitgebreide all inclusive formule in een luxe hotel of kleinschalige resort aan de Rode Zee in Egypte. En vergeet je snorkelset niet mee te nemen, want Egypte beschikt over een kleurrijke onderwaterwereld met de mooiste tropische vissen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties voor jouw meivakantie. Zo kan je afreizen naar het zuiden van Spanje of naar het eiland Malta. Eind april kan het op de meeste bestemmingen in Europa nog fris zijn. Wil je verzekerd zijn van aangename temperaturen? Dan zijn de Canarische Eilanden en Egypte goede keuzes voor jouw zonvakantie in mei!