Europa is een uitgestrekt en gevarieerd continent, met een rijkdom aan steden om te verkennen. Als je een budget stedentrip zoekt, zijn hier vier van de beste opties.

 1. Barcelona, Spanje
 2. Amsterdam, Nederland
 3. Berlijn, Duitsland
 4. Praag, Tsjechië

Elk van deze steden heeft zijn eigen sfeer en charme, dus kies er eentje uit die het beste bij je past. Barcelona is een levendige stad met veel kunst en cultuur, Amsterdam is bekend om zijn historie en kunstgaleries, Berlijn is een cosmopolitische metropool en Praag is een prachtige stad met een rijke geschiedenis.

Als je op zoek bent naar een stedentrip in Europa die niet te duur is, dan kun je deze vier opties overwegen. Barcelona, Amsterdam, Berlijn en Praag zijn allemaal leuke en betaalbare steden om te bezoeken. Kies er eentje uit die het beste bij je past en je zult genieten van je trip!

1. Barcelona, Spanje

Barcelona is een populaire toeristische bestemming en niet voor niets – het heeft voor elk wat wils. Van haar verbluffende architectuur tot haar heerlijke eten, er is veel te doen en te zien in deze Spaanse stad. Barcelona is ook een betaalbare plek om te verblijven, dus als je op zoek bent naar een goedkope stedentrip, is dit een uitstekende optie.

3 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen in Barcelona:

 • De Sagrada Familia: Dit is een van de meest herkenbare Gaudi-gebouwen in Barcelona en staat op UNESCO’s werelderfgoedlijst. De kathedraal is nog steeds niet afgerond, maar het is al de moeite waard om te bezoeken.
 • Park Guell: Dit is een ander gebouw van Antoni Gaudi en is een park met veel kleurrijke sculpturen en ontwerpen.
 • De Ramblas: Deze populaire straat loopt door het centrum van Barcelona en is een levendige plek om te wandelen, winkelen en eten. Er zijn ook veel straatartiesten te vinden op de Ramblas.

2. Amsterdam, Nederland

Amsterdam is een andere populaire stad in Europa en een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een budgetstedentrip. Amsterdam heeft veel te bieden, van prachtige kanalen tot historische bezienswaardigheden. De stad is ook erg betaalbaar, dus als je op zoek bent naar een goedkope reis, is Amsterdam een uitstekende plek om te overwegen.

3 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen in Amsterdam:

 • De Rijksmuseum: Dit is het nationale museum van Amsterdam en hier kun je werken van Rembrandt, Vermeer en vele andere Nederlandse kunstenaars bekijken.
 • Het Anne Frank huis: Dit is een emotionele plek om te bezoeken en een eerbetoon aan het joodse meisje Anne Frank. Je kunt door het huis wandelen waar zij en haar familie zich schuil hielden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
 • De Dam: Dit is het centrale plein in Amsterdam en hier vind je het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument en de Nieuwe Kerk.

3. Berlijn, Duitsland

Berlijn is een cosmopolitische stad en een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een betaalbare stedentrip. Je kunt in Berlijn genieten van alles, van het historische centrum tot de levendige nightlife. De stad is ook erg goedkoop, dus als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke reis, is Berlijn een uitstekende plek om te overwegen.

3 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen in Berlijn:

 • De Brandenburger Tor: Dit is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Berlijn en staat symbool voor de wederopbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog.
 • Checkpoint Charlie: Dit was een van de grensovergangen tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Tegenwoordig is het een museum over de geschiedenis van Berlijn.
 • De Berliner Dom: Dit is een prachtige kerk in het centrum van Berlijn en de perfecte plek om even uit te rusten tijdens een dagje sightseeing.

4. Praag, Tsjechië

Praag is een prachtige stad met veel historie en cultuur. Het is een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar een stedentrip in Europa die betaalbaar is. Praag heeft alles te bieden, van mooie architectuur tot historische bezienswaardigheden. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke reis, is Praag een uitstekende plek om te overwegen.

3 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen in Praag:

 • De Praagse Burcht: Dit is een van de grootste kastelen in Europa en staat op een heuvel boven de stad. Het kasteel wordt omringd door mooie tuinen en parken.
 • De Charles Bridge: Dit is een beroemde brug over de rivier de Vltava en er staan 32 beelden van Heilige op. De brug is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht.
 • De Oude Stad: Dit is het historische centrum van Praag en hier vind je de Astronomische Klok, het Oude Stadhuis en de Tyn-kerk. De Oude Stad is ook een populaire plek om te winkelen en te eten.

Samenvattend

Als je op zoek bent naar een budget stedentrip in Europa, dan kun je deze vier opties overwegen. Barcelona, Amsterdam, Berlijn en Praag zijn allemaal leuke en betaalbare steden om te bezoeken. Kies er eentje uit die het beste bij je past en je zult genieten van je trip!

Als je nog meer tips wilt voor stedentrips in Europa, bezoek dan snel OnlineTravelers.nl voor meer informatie!