Het hebben van een elektrische auto brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het beter voor het milieu en zijn er fiscale voordelen verbonden. Nieuwsgierig welke dit zijn? In deze blog leggen we uit waarom jouw volgende auto een elektrisch auto moet zijn. Lees snel verder.

Beter voor het milieu

Dat een elektrische auto beter is voor het milieu, dat weten we inmiddels. Maar waarom is dit precies? Waarom een elektrische auto een milieubewustere keuze is, is omdat deze auto’s een stuk minder CO2 uitstoten. CO2-uitstoot zorgt ervoor dat de aarde opwarmt en dat moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Door opwarming van de aarde smelten de ijskappen en een gevolg daarvan is dat de zeespiegel stijgt. Ook kunnen hierdoor extremere weersomstandigheden ontstaan. We moeten met z’n allen er dus zoveel mogelijk voor zorgen dat er zo weinig mogelijk CO2 uitgestoot wordt.

Profiteer van fiscale voordelen

Je kan profiteren van fiscale voordelen als je een elektrische rijder bent. Deze voordelen zijn ingezet omdat elektrisch rijden aantrekkelijker gemaakt moet worden. Door deze fiscale voordelen waar je recht op hebt, kun je wat geld besparen ten opzichte van het hebben van benzineauto. Je hoeft voor een volledig elektrische auto bijvoorbeeld geen belasting te betalen op personenauto’s en motorrijwielen. Daarnaast hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen bij een elektrische auto. Voor zakelijke rijders geldt een verlaagde bijtelling. Je betaalt dus een stuk minder belasting voor een elektrische auto.

Welke auto kies je?

We zijn nu op de hoogte van allerlei voordelen, maar voor welke auto kies je? We hebben een aantal voor je op een rijtje gezet. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Hyundai IONIQ 5, maar kijk ook zeker eens bij de Renault Megane E tech. Allebei elektrische auto’s die zeker de moeite waard zijn om te leasen.