Goedkoop is duurkoop, tenminste dat kan het geval zijn. Als je alleen maar let op het prijskaartje kun je belangrijke zaken missen. Neem bijvoorbeeld de zilveren armband en de gouden armband. Het is niet allemaal goud en zilver wat er blinkt. Ikbensieraden.nl is een online webshop met veel armbanden van goud en zilver die opvallend goedkoop zijn. Waar moet je op letten bij online kopen van de juiste sieraden?

Zilveren armbanden kopen

Zilver is een prachtig edelmetaal dat haast overal bij past. Het is een neutrale kleur met een koele uitstraling. Bij zilver wordt de kwaliteit uitgedrukt in een percentage. Wanneer je bijvoorbeeld 925 sterling zilver ziet staan weet je dat de zilveren armband bestaat uit metaal met een zilver percentage van 92,5%. De rest wordt meestal gebruikt om het zilver harder te maken. Een zilveren armband kopen met 100% zilver zou te zacht zijn

Gouden armbanden kopen

Bij een gouden armbandje kopen let je niet op het percentage, maar de waarde in karaat. Hoewel dat hetzelfde klinkt als bij diamanten is de betekenis toch heel anders. Bij een diamant duidt de term karaat op het gewicht, bij een gouden armband staat het voor het aandeel goud in het sieraad. Bij 24K spreken we van puur goud, dat is te zacht voor sieraden, in Nederland wordt meestal 18K of 15K gebruikt. Afhankelijk van de grondstoffen zal de kleur ook anders worden.

Verguld of verzilverd

Bij zilveren en gouden armbanden online kopen moet je ook letten op termen als “verguld”, “verzilverd”, “gold plated” en “silver plated”. Als je dat ziet staan gaat het om een laagje goud of zilver over een kern van een ander materiaal. Bij de armbanden van Ikbensieraden.nl is dat het geval. Om de kosten te drukken, en ook om bepaalde vormen mogelijk te maken wordt er een laagje echt goud of zilver aangebracht op de kern. Dit geldt eigenlijk voor alle goedkope sieraden die je in de winkel en online kunt kopen.

Goedkoop online armbanden kopen

Als je een kijkje neemt op Ikbensieraden.nl zul je merken dat de prijzen van de gouden en zilveren armbanden opvallend laag zijn. Dat komt ten dele door het feit dat deze sieraden verguld of verzilverd zijn. Daarnaast is de prijs lager dan elders omdat er geen duur pand nodig is met luxe etalages. Voor de klant heeft de online webshop nog een extra voordeel; je hebt recht op een zichttermijn van 14 dagen. Zo weet je zeker dat het sieraad dat je koopt ook echt overeenkomt met de foto.

Investeren in goud en zilver

De zilveren en gouden armbanden moet je zien als producten om te dragen, niet om in een kluis te stoppen. Er is geen hoge inruilwaarde zoals bij massief zilver of goud, je moet deze sieraad dus niet zien als een investering. Bij Ikbensieraden.nl worden is elke armband gemaakt om te gedragen te worden, welke armband past bij jou?