Koopt men vandaag de dag een simkaart, dan is dat steeds vaker voor de data en steeds minder voor de belminuten en sms’jes. Deze worden dan langzamerhand ook vervangen door het internet. Hoewel er altijd nog wel vraag naar belminuten en sms’jes zal zijn, wilt men, vooral wanneer ze niet thuis zijn, altijd kunnen internetten. Combineer dat met een vakantie of reis binnen Europa, en je bent al snel op zoek voor een prepaid data oplossing voor binnen Europa. Lees verder voor de beste oplossing!

Prepaid data simkaart voor in Europa

Wil je mobiel internet in Europa, dan heb je twee opties: een prepaid oplossing, of een abonnement. Sommigen hebben al een sim only, waardoor deze gebruikt zou kunnen worden. Toch doen velen dit liever niet. Een van de redenen hiervoor is dat je buiten je bundel kunt gaan en daardoor hoge kosten kunt maken. Een andere reden is dat velen onvoldoende data hebben voor de gehele periode, vooral als ze dit ook moeten delen met anderen.

Hoewel het dus wel mogelijk is een abonnement te gebruiken, zijn er dus ook voldoende reizigers die voor prepaid kiezen. De beste oplossing is dan om een prepaid data simkaart in Europa te gebruiken. Bellen en sms’en is hiermee niet geschikt, maar internetten natuurlijk wel.

Met deze data simkaart heb je in ieder Europees land bereik. Dit is een belangrijk voordeel tegenover lokale prepaid simkaarten. Deze werken dan wel in een specifiek land, maar waarschijnlijk niet in andere landen. Een prepaid data sim lost dit probleem op.

 

Wat zijn de voordelen van deze data sim?

Hierboven is uitgelegd hoe een prepaid data simkaart voor in Europa een goede oplossing is als je graag wilt internetten in een ander land. Een van de voordelen is ook al genoemd: je hebt een oplossing voor ieder Europees land. Daarnaast heeft deze simkaart de volgende belangrijke voordelen:

  • Gebruik de data op de simkaart op meerdere telefoons door middel van een MiFi router.
  • De simkaart wordt nooit afgesloten, ook al gebruik je deze een lange tijd niet. Ideaal voor als je bijvoorbeeld 1 of 2 keer in het jaar op vakantie gaat en niet iedere keer een nieuwe simkaart wilt kopen.
  • Je data raak je nooit kwijt. Hoogstens bevriest je data (door langer dan 1 jaar niet op te waarderen), maar het wordt nooit van de kaart verwijderd (je krijgt het altijd terug).
  • Je maakt gebruik van prepaid, en hoeft je dus geen zorgen te maken over maandelijks terugkerende afschrijvingen. Jij bepaalt wanneer je opwaardeert en met welk bedrag!