Doe jij er alles aan om zo min mogelijk voor jouw autoverzekering te hoeven betalen? Dan ben je zeker niet de enige. Meer en meer Nederlanders maken hier jaarlijks een sport van. Bijzonder logisch, aangezien de premies voor de autoverzekeringen soms de pan uitrijzen. Mede daarom is het advies om veel tijd te besteden aan autoverzekeringen vergelijken. Door een goede vergelijking te maken, kun je elk jaar voor de goedkoopste autoverzekering kiezen.

Maar, hoe wordt de premie van een autoverzekering nou precies bepaald? Eén van de factoren die hier een rol bij speelt, zijn de schadevrije jaren. Des te meer schadevrije jaren je hebt, des te meer korting je op jouw premie krijgt. Mede daarom is het bijzonder aantrekkelijk om zoveel mogelijk schadevrije jaren op te bouwen.

Schadevrij rijden

Hoe je zoveel mogelijk schadevrije jaren op kunt bouwen? Dat doe je heel simpel door zo min mogelijk schade te rijden. Heb je echter een kleine schade aan jouw auto aangericht? Dan is het mogelijk interessanter om zelf voor deze schade te betalen. Daarmee voorkom je dat je teruggeworpen wordt in de rang van de aantal schadevrije jaren.

Nationale database

Voor de schadevrije jaren maken de maatschappijen gebruik van een nationale database. In deze database is per autobezitter te vinden wat de hoeveelheid schadevrije jaren zijn. Het is dus niet mogelijk dat je bij maatschappij X meer schadevrije jaren hebt dan bij maatschappij Y. Nee, dit moet volledig aan elkaar gelijk zijn, dankzij de nationale database.

Rijd met verstand

Roekeloos rijgedrag; het is van alle tijden. Dit rijgedrag kan echter niet alleen voor schade aan je eigen auto zorgen, maar ook voor schade aan andere auto’s. Mocht je schade aan een andere auto aanrichten, kan dit dus gevolgen hebben voor de premie van de ander. Mede daarom is het advies om altijd met gezond verstand te rijden. Houd rekening met andere weggebruikers en volg netjes de verkeersregels op.

Goedkope autoverzekering

Dankzij de nodige schadevrije jaren kun je dus van een goedkope autoverzekering genieten. Bereken je autoverzekering daarom direct, vul je hoeveelheid schadevrije jaren in en bekijk direct de verschillende premies.