Iedereen mist de vakanties wel. Lekker aan het strand liggen, door oude stadjes en dorpjes lopen, hoge temperaturen, cultuur snuiven, etc. Maar dit kan helaas niet door de hele corona crisis. Hoe krijg je dan toch een vakantiegevoel thuis? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

Zorg dat je tijd hebt gereserveerd

Het kan door thuiswerken zijn dat je langer door aan het werken bent omdat je minder over de hele dag kan doen door afleiding. Zorg er dan voor dat je een aantal taken kan doorschuiven naar een minder drukke dag. En neem een avond of weekend vrij. Dit kan je dan lekker als een kleine vakantie beschouwen. Gewoon even rust en nergens aan denken.

Gebruik zo min mogelijk apparaten

Op vakantie heb je vaak geen tv, al is dit wel steeds meer in opkomst in verschillende huisjes. En je gebruikt je telefoon minder vanwege de hoge datakosten. Logisch natuurlijk. Om toch dit vakantiegevoel te krijgen kun je alle apparaten uitzetten en je telefoon zo min mogelijk te gebruiken. Je zou dit alleen kunnen doen laat in avond en zo het gevoel creëren dat je op de slechte wifi van de camping bij de bar zit.

Draag vakantie kleding

Een hele simpele manier om toch dat gevoel terug te krijgen dat je ergens in Italië, Frankrijk of Spanje loopt is het dragen van je vakantie kleding. Daar loop je vaak op slippers en in jurkjes of korte broeken met een shirtje. Om dit nog beter te doen kun je rondlopen met muziek op die veel in die streek wordt geluisterd. Zo heb je een echt vakantiegevoel.

Schaf een spa aan

Op veel locaties in grote steden heb je spa resorts waar je heerlijk tot rust kan komen. Deze zijn er ook natuurlijk in Nederland. Maar helaas zijn deze gesloten. Als je toch tot rust wilt komen kun je ervoor kiezen om zelf een spa aan te schaffen. Dit kan heel gemakkelijk in je tuin. Dit is niet alleen te gebruiken om een vakantiegevoel te creëren. Maar ook om na een drukke werkdag tot rust te komen.

Voor de beste spa’s kun je terecht bij Spa Care Brabant. Je spa wordt aan huis geleverd en geïnstalleerd. Is er iets mis aan de spa? Dan komen ze hem ook repareren. Je kunt natuurlijk ook zelf onderhoud plegen: water schoonhouden is een hele simpele manier om onderhoud te plegen.