Wanneer je een goedkope vaarvakantie wilt plannen komt daar het een en ander bij kijken. Er moet veel geregeld worden, voordat de vakantiepret gaat beginnen. Zeker wanneer u meerdere landen wilt aandoen is dit aan te raden. Wilt u weten waar u aan moet denken bij het regelen van een goedkope vaarvakantie? Lees dan deze tips.

Stippel uw vaarroute van tevoren uit

Een inkopper maar zeker niet onbelangrijk. Zeker wanneer u meerdere landen aan wilt doen is het handig om in te plannen welke steden en bezienswaardigheden u wilt bezoeken. Hier kunt u uw vaarroute op afstemmen. Een groot voordeel van een vaarvakantie is dat u het tempo van de reis helemaal zelf kunt bepalen. Of u nu een gloednieuwe of tweedehands motorboot koopt; een vaarvakantie is altijd iets bijzonders. Kijk voor een tweedehands motorboot bijvoorbeeld eens bij tweedehands motorboten van Zijlmans. Dat scheelt in kosten, en u krijgt er een prachtige goed onderhouden boot voor terug.

Bij een vaarvakantie bepaalt u slechts het begin- en eindpunt. In welk tempo u alle steden en bezienswaardigheden bezoekt, is geheel aan u. U hoeft zich niet te haasten en kunt spontaan stoppen wanneer u onderweg een leuke stad of mooie haven tegenkomt. Het is een goed streven om iedere dag drie tot vier uur te varen, maar dit hoeft natuurlijk niet. Om deze reden spreekt een vaarvakantie ook veel mensen aan. U kunt een vaarvakantie ook zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt.

Pak uw bagage met tassen in

Aan boord is een koffer vaak niet handig, omdat deze niet makkelijk op te bergen is in de kajuit. Tassen zijn daarom veel praktischer en vaak goedkoper in aanschaf. Ze kunnen ook makkelijker in de compartimenten opgeborgen worden. Dingen die altijd van pas komen zijn: een paar stevige handschoenen (Voor de touwen), een zaklamp, verrekijker, stevige schoenen met antislipzool, zonnebrandcrème en makkelijk zittende kleding voor alle weersomstandigheden. Vergeet ook niet om toiletartikelen, schoonmaakartikelen en houdbaar eten mee te nemen op reis. Zo kunt u goed voorbereid van uw reis gaan genieten, zonder dat u een fortuin hoeft uit te geven.

Vissen met vergunning

Wilt u vanaf uw boot gaan vissen? Let er dan op dat u hiervoor een visvergunning nodig heeft. Anders riskeert u mogelijk een boete. Zorg dus tijdig voor die vergunning, dan bent u op lange termijn goedkoper uit.

Tijdelijke reis- en annuleringsverzekering

Net zoals bij een gewone vakantie is het aan te raden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan zich onverhoopt altijd iets voordoen waardoor u voor of tijdens uw vakantie ineens niet meer op vakantie kunt. Dan is het prettig om te weten dat dit goed geregeld is. Met een tijdelijke reis- en annuleringsverzekering bent u vaak goedkoper uit dan met een doorlopende reisverzekering.