Wat is er te doen in Nederland? Blijf je deze vakantie thuis en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen in Nederland? Daar kan ik je wel bij helpen. Van leuke dagjes uit tot romantische weekendjes weg. En van gave excursies tot leuke ideeën om de coronatijd goed door te komen. Zeker tijdens de koude winterdagen kan het zijn dat je jezelf al snel verveelt. Daarom is het belangrijk om nieuwe plekken te ontdekken en regelmatig leuke dingen te doen. Gelukkig kan dat ook gewoon in Nederland!

Ideeën voor dagjes weg in Nederland met kinderen

Voor een dagje uit zijn er tal van leuke opties. Boek bijvoorbeeld een gezellig dagje dierentuin; een leuk uitje met het hele gezin. Of doe een jungle safari bij Safaripark de Beekse Bergen en ga op zoek tijgers, olifanten en giraffen. Daarnaast vinden de kinderen een bezoek aan één van de vele attractieparken in Nederland ook helemaal geweldig. Slagharen, Duinrell, Walibi Holland, de Julianatoren en familiepark Drievliet staan te popelen om bezocht te worden en bieden veel plezier voor jong en oud.

Een ander leuk idee is een bezoek aan één van de vele overdekte kinderspeeltuinen in Nederland. Kidzcity in Utrecht, het Speelkastel in Hoofddorp en Monkey Town in Wijchen zijn over het algemeen populaire opties. Hier hebben de kinderen alle ruimte om heerlijk hun gang te gaan en nieuwe vriendjes te maken, terwijl de ouders kunnen genieten van een lekkere kop koffie op het terras. Ideaal toch?

Ideeën voor een weekendje weg met je partner

Heb je besloten om dit jaar geen vakantie naar het buitenland te boeken, maar wil je wel graag leuke dingen doen met je vriend of vriendin? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden! In Nederland is namelijk veel meer te doen dan we zelf soms denken. Hebben jullie de Waddeneilanden bijvoorbeeld al eens bezocht? Nog niet? Boek dan eens een last minute Terschelling. Dat is wat mij betreft een super leuke optie voor een minivakantie in eigen land.

Een weekendje Zeeland is overigens ook een goede optie. Hier zijn veel leuke vakantieparken beschikbaar zoals de parken van Centerparcs, Landal en Roompot. Daarnaast zijn er in Zeeland veel leuke opties voor dagjes uit. Enkele leuke plekken om te bezoeken zijn Vlissingen, Renesse, Domburg en Goes. En als je dan toch in de buurt bent, kijk dan ook eens bij Deltapark Neeltje Jans en Nationaal Park de Oosterschelde. Dit zijn plaatsen in Nederland die je absoluut gezien moet hebben.

Zoek je het wat meer in de romantische hoek, dan kun je er ook voor kiezen om een privé sauna met overnachting te boeken. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel wellness huisjes beschikbaar in Nederland. Hier kun je optimaal genieten van een heerlijk huisje met privé sauna, zwembad of jacuzzi. Of wat dacht je van een fietsvakantie naar de Veluwe? Dat doet ook altijd goed!

Leuke dingen om thuis te doen

Mocht de coronacrisis aanhouden, dan is het ook belangrijk dat je thuis leuke dingen blijft doen. Zo voorkom je dat je in een sleur beland en sta je over het algemeen een stuk positiever in het leven. Ik kan met goed voorstellen dat het soms wat lastig lijkt te zijn om tot leuke ideeën te komen, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Het is net hoe je er naar kijkt en hoe hoog je de lat legt. Gelukkig zijn er zowel thuis als in Nederland meer dan voldoende leuke dingen om te doen.

Trek de spelletjeskast bijvoorbeeld eens open, leg je telefoon aan de kant en geniet van een ouderwetse spelletjesavond. Of doe eens lekker creatief en ga knutselen, schilderen of tekenen. Een ander leuk idee is om de koksmuts eens op te zetten en een heerlijk 3-gangen diner voor te schotelen. Of maak een vakantieboek van alle mooie vakantiefoto’s die je nog ergens op een usb stickje hebt bewaard. En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Maak er dus het beste van en geniet een beetje extra van de dingen die wél allemaal mogelijk zijn. Proost hé, op het leven!