Wie droomt er niet van een Huis kopen in Spanje. Elke dag van de zon genieten aan de Costa Blanca met de prachtige stranden en boulevards. Het is buitengewoon plezierig om in Spanje te wonen. Spanje is het populairst onder de Nederlandse senioren, maar gezinnen met kinderen kunnen ook heerlijk genieten van het strand en omgeving. Voordat je een huis gaat kopen aan de Spaanse kust, wordt vaak aangeraden om eens een huis voor een langere periode te huren, ga eens een paar keer naar dezelfde plaats waarbij jouw hart ligt, misschien heb je de plaats binnen twee maanden al helemaal gezien en is het niet wat je ervan verwacht had. Daar kun je beter achter komen op de vakantie dan wanneer je ergens ingetrokken bent.

Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Eerst eens voor een lange tijd op vakantie gaan in Spanje geeft je al een beter beeld van het plaatsje, de cultuur, het klimaat en de gewoontes. Is dit wat je ervan verwacht had, dan kun je eens gaan kijken naar de prijzen. Wil je een huis of appartement pal naast het strand of ben je bereid elke dag kilometer met de auto te rijden? Dit is een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen, want de prijzen van huizen en appartementen aan het strand zijn vele malen duurder dan in het binnenland.

De knoop doorhakken

Een huis kopen is lastig, zeker in het buitenland, wanneer je de taal nog niet beheerst. Ons advies is: bestudeer eerst goed de huizenmarkt, dan kom je er onder andere achter dat de macht bij de consument ligt door het grote aanbod huizen. Dit geldt vooral voor de huizen in het binnenland van Spanje. Voor de huizen aan de kust is zoveel vraag dat deze prijzen erg duur zijn en de macht bij de verkopersmarkt ligt. Ook kan in Nederland niet iedereen zomaar makelaar worden, in Spanje is dat anders geregeld en daarom raden wij jou aan om een API makelaar in te schakelen. Dat is een betrouwbaar makelaarskantoor zoals wij het NVM kennen in Nederland. Ook verschillen de administratieve aspecten in Spanje erg veel met die in Nederland. Ook zul je wanneer je een huis in Spanje koopt een aanbetaling moeten doen. Houd daar dus rekening mee.