Ga jij binnenkort naar Finland of wil jij naar Finland? Heb je nog geen planning gemaakt en weet je nog niet zo goed wat je eigenlijk kunt doen in Finland? Geen zorgen! Wij hebben een aantal activiteiten die jouw reis naar Finland geweldig zullen maken!

Noorderlicht

Wat is er nou gaver dan het Noorderlicht in het echt zien? Niet heel veel. Er zijn verschillende toeren die je kunt doen om het Noorderlicht te zien. Natuurlijk kun je niet altijd het Noorderlicht zien, dus zorg ervoor dat je een goede datum plant als je dit wilt doen! De beste periode is tussen 21 september en 21 maart, het moet namelijk goed donker zijn als je het Noorderlicht goed wilt kunnen zien. Het zou zonde zijn als je in de zomer gaat en dan het mist! Natuurlijk is er in de zomer ook nog genoeg te doen in Finland, maar helaas geen Noorderlicht.

Ijsklimmen

Vind je klimmen leuk en kan je wel tegen wat kou? Probeer dan eens ijsklimmen! Er zijn in Finland bij Posio watervallen die in de wintermaanden bevriezen. Je kunt dus gewoon een bevroren waterval gaan beklimmen! Hoe gaaf is dat? Zelfs als je niet ervaren bent kun je dit doen. Je kunt deze activiteit boeken en dan krijg je professionele begeleiding en de uitrusting wordt ook verzorgd. Je hoeft zelfs dus geen professionele klimmer te zijn om deze leuke activiteit te doen. En wie wilt nou niet een bevroren waterval beklimmen? Het ziet er ook nog eens super mooi uit!

Sauna

Na zo’n tripje Noorderlicht of ijsklimmen kan je het wel koud gekregen hebben. Gelukkig hebben ze veel sauna’s in Finland! Het is erg normaal om de sauna in te gaan in Finland en het is onderdeel van hun lifestyle. Je kunt in Finland zelfs yoga in de sauna’s doen! Heb je meteen ook je workout te pakken. Toch iets ongemakkelijk met het idee van een sauna? Afhankelijk van waar je verblijft kun je met openhaard hout ook een kampvuur maken. Heb je een locatie met een openhaard? Dan is het nog makkelijker! Gewoon wat haardhout erin gooien, even stoken en lekker warm worden.

Ritje door de natuur

Ben jij een echte dieren en natuurliefhebber? Dan kun je ook een toer doen op Finse paarden of met Husky’s! Voor een tour op de Finse paarden is het handig om enige rijervaring te hebben, maar ook beginners kunnen dit doen onder begeleiding. Wel fan van paarden, maar niet van het rijden? Dan kun je ook een een tour met paarden op een wagen doen. Daarnaast kun je ook sleeën met Husky’s! Zelf een groep Husky’s sturen, terwijl je geniet van de natuur. Een echte beleving voor de natuur en dierenliefhebber!