Wandelen in de Ardennen

De Ardennen staan bekend om hun natuurschoon en de vele activiteiten die je daar kunt ondernemen. Een van meest geliefde manieren om de Ardennen te verkennen is door te wandelen. Dat kan uiteraard overal, maar je kunt ook een van de speciaal uitgezette routes volgen die langs de mooiste plekjes lopen.

Wandelen

Zeker gezien de beperkingen van de afgelopen jaren is wandelen steeds populairder geworden. Het is een laagdrempelige activiteit waar je geen speciale apparatuur of uitrusting voor nodig hebt. Je kunt het alleen doen of met meer mensen, wanneer je maar wilt.

Veel mensen hebben ontdekt dat er niets zo lekker is om je hoofd leeg te maken en je humeur te verbeteren als lopen. Aan wandelen Ardennen zijn echter nog meer voordelen verbonden.

De voordelen van wandelen in de Ardennen 

Allereerst heb je echt het gevoel er even tussenuit te zijn zonder dat je daar een hele dag voor in de auto hoeft te zitten. Het voelt een beetje als vakantie, maar dan wel met het voordeel dat geen tassen hoeft te pakken en ’s nachts gewoon lekker in je eigen bed kunt slapen.

Daarnaast is de Ardennen een fantastisch gebied om te wandelen. Niet alleen slingeren de paden daar door het glooiende landschap, er heerst ook een rust die in Nederland moeilijk te vinden is. Daar komt nog bij dat de natuur adembenemend mooi is, met veel afwisseling en variatie.

Wat we ook niet mogen vergeten te noemen in de lijst van voordelen van een wandelvakantie Ardennen is dat er zeer veel verschillende routes uitgezet zijn die je kunt volgen. Zo kun je vooraf kijken welke route geschikt is voor jouw mate van getraindheid. Daar komt namelijk meer bij kijken dan simpelweg het aantal af te leggen kilometers. Ook de (on)begaanbaarheid van het pad en het stijgingspercentage spelen daar een rol bij. Daarnaast is het leuk als je met het hele gezin gaat wandelen om een van de speciale routes voor kinderen te doen. Voor diverse routes zijn er aanbevelingen gedaan vanaf welke leeftijd het pad geschikt is.

Conclusie

Wandelen in de Ardennen is een activiteit die veel voordelen met zich meebrengt. Naast de lichamelijk beweging die goed is voor iedereen kun je zo echt je hoofd leeg maken. De Ardennen liggen vlakbij Nederland, maar het landschap is totaal anders. Zo krijg je echt het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn.